Danske Bank izsniegusi finansējumu Kurbads ledus halles būvniecībai

Cienījamie klienti!

Danske Bank noslēgusi līgumu ar Kurbads grupas uzņēmumiem par finansējuma piešķiršanu 4,4 miljonu eiro apmērā. Lielākā daļa aizdevuma tiks novirzīti ledus halles Kurbads būvniecībai Rīgā, Rumbulā, bet pārējie līdzekļi tiks izmantoti esošo saistību refinansēšanai.

Ledus halles Kurbads celtniecības darbi uzsākti šī gada augustā un to plānots nodot ekspluatācijā 2017. gada maijā. Jaunā halle būs Latvijas hokeja virslīgas kluba Kurbads mājas bāze un tajā tiks izveidota arī bērnu un jauniešu sporta skola, kur profesionālu treneru vadībā tiks sagatavota jaunā hokejistu paaudze.

Andis Pikāns, Kurbads valdes priekšsēdētājs: “Sadarbības partneru izvēlē ilgtermiņa projektu īstenošanai būtiska ir līdzīga filozofija un vērtību sistēma. Tāpēc esam uzsākuši sadarbību ar Danske Bank, kas izprot, cik nozīmīgs ir atbalsts Latvijas bērnu un jauniešu sportam.”

Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis ir gandarīts par uzsākto sadarbību ar Kurbads grupas uzņēmumiem: „Kurbads ir viens no Latvijas uzņēmumiem, kas jau vairāk nekā divdesmit gadus pierādījis prasmi saskatīt un izmantot biznesa attīstības iespējas dažādos ekonomikas attīstības ciklos. Uzņēmuma ieceres ir ambiciozas, taču vienlaikus izsvērtas un rūpīgi pārdomātas, tāpēc esmu gandarīts, ka Kurbads izvēlējies Danske Bank par savu finanšu partneri.”

Danske Bank ir apņēmusies turpināt palielināt savu tirgus daļu Latvijā korporatīvo klientu segmentā, piedāvājot saviem klientiem profesionālas konsultācijas un individuāli pielāgotus kreditēšanas risinājumus. Danske Bank uzņēmumiem izsniegto kredītu apjoms gada laikā pieaudzis par 12%, šī gada 2. ceturkšņa beigās sasniedzot 273 miljonu eiro atzīmi.

Par Kurbads
Automašīnu transporta un loģistikas kompānija Kurbads ir dibināta 1995. gadā un šobrīd ir vadošais nozares uzņēmums Latvijā, tās mērķis ir kļūt par lielāko automašīnu loģistikas kompāniju Baltijas valstīs. Kurbads jau divdesmit gadus aktīvi atbalsta dažādus sociālus projektus, tostarp arī Latvijas hokeja attīstību un sportistus.

Danske Bank ir Dānijā reģistrētās Danske Bank filiāle Latvijā. Danske Bank ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. Danske Bank Latvijā koncentrējas uz biznesa klientu un ar šiem klientiem saistītu privātpersonu apkalpošanu. Danske Bank Latvijā ir viena filiāle un 78 pilna laika darbinieki. Īstenojot atbildīgu un ilgtspējīgu saimniecisko darbību, Danske Bank Latvijā saņēmusi apliecinājumu par tās īstenotās prakses atbilstību Ilgtspējas indeksa bronzas kategorijai.